Domeniul publicității este unul vast iar în ultimii ani a acaparat partea de online, ajungând mult mai repede la publicul țintă. Publicitatea are rădăcini adânci în istorie și a avut cam același scop de-a lungul anilor: să promoveze. Fie că vorbim de vânzarea unor produse sau servicii, fie că vorbim de crearea unei imagini sau a unui tagline, publicitatea a fost mereu pe poziții, încercând mereu să pună creativitatea și ingeniozitatea pe un plan primar.

Mai mult ca niciodată, agențiile de publicitate își fac simțită prezența în România, așa că cel mai potrivit ar fi să știm care este scopul uneia și cum reușește să își îndeplinească acest scop. Care sunt procesele din spate și pe ce se axează o agenție atunci când vrea să îndeplinească dorințele clienților.

Printre cele mai importante servicii oferite de o agenție de publicitate se numară cele de grafică, social media și web design. În funcție de dimensiunea sau aria de lucru a agenției, aceasta le poate include pe toate sau doar o parte din ele.

Servicii de grafică

Grafica a avut mereu un rol important în industria publicității. Fie că vorbim de planșete desenate de mână, fie că vorbim despre programe de grafică din ultimii ani, schițarea unei imagini care să reprezinte un produs este un proces care necesită muncă și atenție desăvârșită pentru detalii. Orice firmă din ziua de astăzi are nevoie de un logo pentru a se poate face vizibilă pe piață. Există competiție așă că vrei să te asiguri că ai ceva diferit de ceilalți iar până produsul tău ajunge să fie testat are nevoie de o intrare în forță printr-o imagine bună. În anii de început de înflorire ai domeniului publicitar un pitch bun pentru o agenție care dorea să câștige un cont trebuia să aibă imagini creative care să atragă atenția și încrederea clientului. La fel și astăzi. O agenție de publicitate trebuie să vină mereu cu idei inovative pentru a păstra clientul și pentru face din produsul sau serviciul lui, ceva inedit. Faptul că se lucrează mult cu clientul e un plus de valoare. Poți primi mereu feedback pe grafica oferită, astfel rezultatul fiind atât pe placul designerului cât și al clientului. Iar de la logo se poate merge la broșuri,cataloage de promovare, bannere sau simple cărți de vizită. Toate trebuie aliniate la imaginea brandului și trebuie să denote profesionalism și să strige numele brandului cât mai bine.

Servicii de social-media

Tocmai pentru că trăim într-o lume a diversității, unde internetul ne oferă cam orice informație de care avem nevoie, existența unor specialiști de social media este una necesară. Astfel dacă o agenție care se ocupă de grafica ta, ar putea să aibă la fel de bine grijă și de aparițiile tale în online. De la campanii de Facebook, posturi pe LinkedIn sau story-uri de Instagram, vrei ca imaginea ta să fie una unitară și să ajungă cât mai repede și mai bine la publicul țintă. În urmă cu ani buni, te limitai la reclamele TV , de la radio sau cele din ziare sau reviste. Astăzi canalele sunt diverse și pot acoperi o arie mult mai mare. Prin servicii de social media de calitate, un specialist îți poate pune pe brandul pe hartă mai rapid și mai eficient. Un specialist social media va ști ce canale ți se potrivesc cel mai bine sau ce anume ar trebui să postezi pe fiecare.

Servicii de Web Design

Dacă vrei să fii pe piață cu  o imagine unitară și bine conturată pe lângă logo și social media ai nevoie de un site la zi, care să reflecte munca ta. O agenție de publicitate  poate creea un site de la zero și îl poate adapta cu ușurință nevoilor tale. Mai mult decât atât, dacă lucrezi cu aceeași agenție pentru toate serviciile, este mult mai ușor să transmiți un mesaj clar iar colaborarea va fi mai simplă. Mentenanța se va desfașura cu o mai mare ușurință iar textele și structura site-ului vor fi accesibile imediat publicului țintă.

Domeniul publicității este unul mult mai vast și implică investiții în calitate. Diversitatea agențiilor de publicitate existente astăzi necesită pentru clienți un proces ceva mai amanunțit de cercetare înainde de a alege oamenii care se vor ocupa de imaginea brandului lor. Până termini de  procesat informațiile cu privire la scopul unei agenții de publicitate te așteptăm la biroul AWI. Suntem pregătiți să îți oferim informații în materie de agenție de publicitate și ce servicii s-ar potrivi brandului tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.